Gent

Ensimmäisenä Brysselin ulkopuolisena reissuna päädyimme Gentiin. Käytimme ensimmäistä kertaa Belgialaista junaliikennettä. Päivän jälkeen totesimme, ettemme tule hetkeen valittamaan VR tavasta hoitaa Suomen junaliikennettä.

Junissa ei lue, mihin se on menossa tai edes junan numeroa, itse pitää tietää että on oikealla laiturilla ja asemalla. Itse tulee tietää, mihin juna on menossa ja sen avulla suunistaa oikealle laiturille, apuna on tietenkin junan lähtöaika. Lippua ostettaessa valitset otatko luokan 1 vai 2 ja junan vaunut on merkitty jompaan kumpaan luokkaan ja ei, ne eivät ole järjestyksessä vaan sekasin keskenään. Itse junassahan ei ole numeroituja paikkoja, vaan saat istua oikeassa luokassa aivan mihin haluat, jos siis edes mahdut istumaan minnekkään. Konduktöörin kuulutuksista ei saa mitään selvää, eikä junan valotaulu kerro, mihin pysäkille ollaan tulossa. Jälleen kerran sinun tulee vaan tietää, että milloin poistut kyydistä.


Mutta itse Gent, päivä oli kokonaisuudessaan onnistunut. Aurinko ja maisemat helli koko reissun aikana. Pakko oli käydä Gentin omissa turistikohteissa ja -paikoissa. Tällä kertaa jäi kuitenkin linnakierokset tekemättä ja päädyttiin ihastelemaan niitä ulkopuolelta.

Gent tarjosi paljon vanhaa kulttuuria ja paikallisten elämäntapaa. Paikkana se on pienempi ja vähemmän turistien suosiossa kuin Bryssel. Tietenkin se omistaa omat turisti nähtävyytensä, kuten kuvissa olevat paikat. 

Päivän aikana löysimme niin paikallisia leipomo-kahviloita kuin hieman subwaytä muistuttavan täytettyjä patonkeja myyvän puodin, vaikkakin paljon paremman! Loppu päivästä eksyttiin paikalliseen Nana cafeseen, joka käyttää kaikessa tarjotuissa tuotteissa banaania. Monkey latte oli yllättävän hyvä😎   


Kun paikalle oltiin kerran päästy, piti käydä katsomassa paikallinen taide pläjäys. Kyseessä on siis Gentin keskustassa sijaitseva kuja, joka on täynnä siis TÄYNNÄ graffiti taidetta. Tämä kuja oli kuitenkin vuorenhuippu paikalliseen katutaiteeseen. Muutoinkin ollaan huomattu, että täällä on enemmän katutaidetta kuin Suomessa ja kun puhun katutaiteesta tarkoitan oikeasti TAIDETTA, ei mitään pientä tuherrusta mitä Suomessa saattaa nähdä vaan rakennuksien seinien kokoisia taideteoksia ympäri kaupunkia ja lähiöitä.

Paljon jäi Gentissä näkemättä ja päivän aikana saatiinkin pieni raapaisu kaupungin kulttuuriin. Jos haluaa nähdä ja kokea enemmän paikallisten elämää kannattaa suunnata Gentiin. Kokonaisuudessa päiväreissu oli riittävä meille vaikka paljon jäi vielä jälkeen. Kaupunki kyllä hurmasi heti alusta asti ja reissusta palattiinkin taas monta kuvaa ja turistikrääsää rikkaampana.


Kommentit

  1. Hei, olettepa saaneet kirjavan kulttuuripläjäyksen Gentistä. Tarkoituksenahan ft-harjoittelun lisäksi on tutustua paikalliseen kulttuuriin ja ympäristöön. Hienoaja kokemuksia varmaan:-)
    t.Pirkko

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

jälkipuintia pt 2

Antwerpen

fyssaritbelgiassa, mistä kaikki lähti?