fyssaritbelgiassa, mistä kaikki lähti?

 Yleensä kaikki blogit aloittavat itsensä esittelystä ja tässäkin tilanteessa se on aiheellista. Eli fyssaritbelgiassa nimimerkin taakse kätkeytyy kaksi Seinäjoen ammattikorkeakoulussa opiskelevaa kolmannen vuoden fysioterapiaopiskelijaa Ida ja Iida. Otetaan tähän väliin pienet henkilöesittelyt, joten tutut voitte skipata 😌 


Olen Ida, 30v ja reissun seniori. Alkujaan oon Kainuusta ja Oulun kautta päätynyt Seinäjoelle. Aiemmalta koulutukseltani olen tradenomi. Kotoa löytyy neljä koiraa, joten vapaa-aika kuluu pitkälle niiden kanssa harrastamisen parissa. Polkujuoksu on myös kivaa! Rakastan retkeilyä ja metsessä lenkkeilyä, joten Brysselissä aijon tutkia kaupungin lisäksi myös lähialueiden metsät.






Toisena matkalaisena Belgiaan lähti Iida. Ikää on 21 ja oon duon vauva. Syntyperät on Limingasta ja opiskelutaustalta löytyy lähithoitajan tutkinto vuosimallia 2020. Vapaa-aika on kulunut viimeiset 13 vuotta muodostelmaluistelun parissa ja viimeisen vuoden aikana olen löytänyt myös saliharrastuksen pariin. Lenkki polut kutsuu myös säännöllisen epäsäännöllisesti. Duon junnuna olo meinaa myös sitä, että tälle reissulle lähettiin matkailun suhteen aivan noviisina.






Vaihtoprosessi alkoi loppuvuodesta 2021 ja matkaan päästiin lähtemään syksyllä 2022. Suunnitelmana on toteuttaa ikääntyneiden ja neurologisten käytännönharjoittelu Belgialaisessa sairaalassa Universitair Ziekenhuis Brussel. Toteutamme puolet harjoittelusta neurologisella ja puolet geriatrisella osastoilla, molemmilla on siis mahdollisuus päästä tutustumaan kahden belgialaisen osaston päivittäiseen toimintaan. Pääsimme itse valitsemaan kumpi aloittaa kummasta ja päädyimme siihen, että Ida aloittaa geriatriselta ja Iida neurologiselta.

Arkipäivien kuluessa sairaalassa uutta oppimassa on iltapäivät ja viikonloput varattu Brysselin tutkimiseen ja kokemiseen, sekä matkustamiseen. Matkalistalta löytyy niin Pariisia ja Amsterdamia kuin muita Belgian pienempiä kaupunkeja. Tutustuimme ennen lähtöämme brysseliläiseen vaihto-opiskelijaan Seinäjoelle, joka lupautui näyttämään meille Brysselistä myös "ei turisti"-alueita. Tietenkin täällä olo velvoittaa myös käymään läpi ne "perus" turistikohteetkin.    

 Tulevat postaukset tulevat olemaan laidasta laitaan belgialaisen sairaalan työkulttuurista ja siinä ihmetyttävistä asioista kuin Brysselin liikenteen ja päivittäisten asioiden päivittelyä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

jälkipuintia pt 2

Antwerpen