Amsterdam

 

Ensimmäisenä Belgian ulkopuolisena reissuina päädyttiin Hollantiin ja siellä Amsterdamiin ja Haagiin. Molemmat omilla tavoillaan aivan ihania kaupunkeja, joissa molemmissa suositellaan käymään. Aloitetaan kuitenkin Amsterdamista.



Kaduilla kulkiessaan voi törmätä useisiin varsin värikkäästi ja näyttävästi koristeltuihin pyöriin. Amsterdamissa onkin oivallista suosia pyöräilyä ja kävelyä autoilun sijaan. Moniin paikkoihin pääsee helpommin ja nopeammin siten. 











Turhaan ei Amsterdamia kuvailla Pohjolan Venetsiaksi. Keskustassa pääsee kokemaan Amsterdamin kanaalit parhaiten.  

Alkuperäinen suunnitelma oli vierailla niin Anne Frankin talossa kuin Van Goghin museossakin. Kuitenkin kumpikaan näistä ei loppupeleissä onnistunut, kiitos sen, ettemme kumpikaan huomanneet/tienneet, että liput tulee ostaa kaksi viikkoa etuajassa. Joten emme valitettavasti päässeet kumpaakaan museoon. MUTTA kävimme Anne Frankin talon edessä, sekä Van Goghin museon museokaupassa!




Onneksi suunnitelmia oli enemmän kuin tarpeeksi ja lopulta päädyimme Amsterdamin reissun aikana kahteen museoon The Body Word ja Red Light Secret museoihin, sekä Hortus Botanicus kasvitieteelliseen puutarhaan. The Body Word on jokaisen ihmisen anatomiasta kiinnostuneen must käyntikohde!

Museossa on jo menehtyneiden ihmisten ”muovitettuja” kehoja erilaisissa asennoissa, joissa on näkyvillä eri lihaksia sekä sisäelimiä. Museo oli jaettu eri kerroksiin, joissa kaikissa oli omat teemansa mm. hermosto ja verenkierto. Jokaisessa kerroksessa oli esillä myös eri asentoihin asetettuja kehoja mm. aidan yli hyppäävä, istuva ja keinuva asento, joista jokaisessa oli paljastettuna eri osia ihmiskehosta.


Red Light Secret museo kertoo prostituution historiasta Amsterdamista. Museo oli koostettu tarinan kerronnan tyyliin ja yleissivistävänä näkökulmana mielenkiintoinen. Esille tuotiin vahvasti, kuinka se on yksi vanhimmista ammateista, jota on maailmassa harjoitettu ja kuinka prostituutiota harjoittavat naiset näkevät sen vain omana työnään. Museossa tuotiin esille myös alan ongelmat ja se, kuinka Amsterdamissa niihin on pyritty vaikuttamaan.


Hortus Botanicus oli upea! Vaikkakin voimme uskoa sen olevan vielä mahtavampi keväällä ja/tai kesällä. Puutarha koostuu yhdestä isosta ulkoalueesta ja kolmesta pienemmästä sisällä olevasta kokonaisuudesta. Sisällä olevia kokonaisuuksia käsiteltiin teemoittain, löytyi teemoja aavikosta sademetsiin. Eikä saada unohtaa puutarhalla olevaa perhostaloa! Kyseessä on siis talo, jossa on erilaisia perhoslajeja liikkumassa vapaana.  






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

jälkipuintia pt 2

Antwerpen

fyssaritbelgiassa, mistä kaikki lähti?