Antwerpen

 

Alkuperäinen tarkoitus mennä Luxemburiin hieman vesittyi käytönnön syistä, mutta onneksi Belgian oma Antwerpen tarjosi hyvän vaihtoehdon. Antwerpen on siis kolmas Belgian suurimmista kaupungeista Gentin ja Brysselin jälkeen, ja sen huomasi suuresta ihmispaljoudesta. 



Maisemiltaan meidän on pakko todeta, että Antwerpen jää toiseksi Gentille ja Brysselhän on sitten aivan oma lukunsa! Toisaalta Antwerpen onkin suunniteltu enemmän shoppailuun, jonka huomasi vilkkaasta ostoskadusta. Ostoskadun ulkopuolella taas ihmisten liikehdintä on huomattavasti vähäisempää. Vaikka maisemat eivät sykähdyttäneet yhtä paljon kuin Gent, niin olihan ne silti aivan upeat!






Tämän kuvan patsaan taakse kätkeytyy yksi Antwerpenin historian tarinoista ja itseasiassa tarina, jonka mukaan Antwerpen sai nimensä. Seuraava kertomus on löydetty Googlen haulla "Antwerpen ja käsi", joten sen todenperäisyyttä emme tiedä.

Tarinan mukaan Schelde-joen rannalla asui ilkeä jättiläinen, joka vaati maksun kaikilta, jotka purjehtivat joen yli. Ellei maksua voinut suorittaa leikkasi jättiläinen tältä käden poikki. Mutta Silvius Braboa (jota veistos esittää) kukisti tämän jättiläisen ja leikkasi sen käden kostoksi poikki ja heitti jokeen. Tästä tarinasta kaupunki on kuulemma saanut nimensä hand werpen= käden heitto.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

jälkipuintia pt 2

fyssaritbelgiassa, mistä kaikki lähti?