Haag

 



Amsterdamissa vietetyn vuorokauden jälkeen suuntasimme toiseen Hollannin isoimmista kaupungeista Haagiin. Haag ei ole niin iso turisti kohde kuin Amsterdam ja sen kyllä huomasi! Ihanan sympaattinen merenranta kaupunki, jossa pääsi kurkistamaan hieman paikalliseen elämään.

Ennakko-oletuksia tai suurempia suunnitelmia ei Haagin varalle oltu tehty vaan päätettiin harhailla hotellilta rannalle ja sieltä keskustan kautta takaisin. Rannalla käynti olikin parhaimpia ideoita, joita saatiin koko matkan aikana. Saavuttiin nimittäin juuri sopivasti todistamaan upeinta auringonlaskua, jota kumpikaan on koskaan nähnyt tai tulee varmaan näkemäänkään.




Auringonlaskun ollessa niin upea ja ilmankin ollessa lämmin, vaikka olimmekin merenrannalla, meni sitä katsoessa useampikin tovi. Ja tietenkin koska oululaisia ollaan, pitihän se juomatkin rannalla korkata😎

Tarpeeksi kauan merelle tuijoteltuamme hotellille päin alettiin valua keskustan kautta. Ja olihan siinä keskustassakin nähtävää! Jouluvaloja oli jo kävelykaduille ripusteltu ja kyllähän ne luo omanlaisensa tunnelman.




Kokonaisuudessaan Haag yllätti meidät positiivisesti Amsterdamin jälkeen. Täm reissun huippukohtia molempien mielestä ehdottomasti! Amsterdamin ollessa vilkas kokoajan tekemistä tarjoavana Haagin rauhallisuus ja paikallisten luoma leppoisuus oli täydellinen vastapaino. 

Haagin torikahvila Vienna saa kyllä erityisen maininnan eirttäin hyvästä kahvistaan. Melkein jo unohdin oman ikäväni suomalaista suodatinkahvia kohtaan😌


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

jälkipuintia pt 2

Antwerpen

fyssaritbelgiassa, mistä kaikki lähti?