Pariisi

Toisena ja samana viimeisenä pitkänä Belgian ulkopuolisen reissuna suuntasimme Pariisiin. Koska olemme opiskelijoita päädyimme istumaan mennen tullen kolmisen tuntia bussissa, kokemus sekin. Pariisin viikonlopulta ei jäänitystä uupunut, sillä ensin hieman väsyneenä jäimme väärällä tram asemalla pois kyydistä, Idan sai Pariisissa ruokamyrkytysen salaatista ja takaisin Brysseliin päästessämme olikin menossa jalkapallosta johtuvat mellakat. Hauska ja rentouttava viikonloppu pitkän viikon jälkeen😂



Pariisi oli kaikkineen turistikohteineen mielenkiintoinen matkustuskohde. Yhdessäkään museossa emme ehtineet alle kahden vuorokauden aikana käymään, mutta tottakai Louvren sisäpihassa olevilla lasisilla pyramadeilla piti käydä! 







Ja eihän Pariisissa voi käydä ilman, että käy katsomassa Eiffel- tornin. Sairastapauksesta huolimatta pääsimme näkemään sen niin päivän valossa kuin pimeällä! Eiffel- torni ei ole kyllä suotta se Pariisin isoin vetonaula ja turistikohde. 

Eiffelin ja Louvren lisäksi kävimme katsastamassa muutaman muun Pariisin turistikohteista mm. Riemukaaren, Place de la Bastille ja Notre Dame. Kaikkea ei millään oltaisi edes voitu nähdä ja kokea lyhyen viikonkopunaikana. Jos Pariisin haluaa kokea kunnolla ja nähdä kaiken saa sinne varata useamman päivän. Monta viikonloppu reissua jo tehneinä näimme kuitenkin itsellemme viisaammaksi viettää siellä vain viikonlopun.







Kaupunkina, jos riisut kaiken kauniin arkkitehtuurin sekä turistinähtävyydet, ja katsot tavallista kaupungin julkisivua, Pariisi ei tehnyt niin suurta vaikutusta kuin olisi voinut odottaa. Se ei enään sykähdyttänyt samallatavalla kuin esim. Hollannin Haag tai Belgian Gent. Tämä tietenkin voi johtua siitä, että tämän 2kk aikana olemme jo nähneet ja kokeneet vaikka mitä ihmeelisiä paikkoja. Pariisin reissu oli kaiken arvoinen ja tekisimme sen kyllä uudestaan jos mahdollisuus tulisi. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

jälkipuintia pt 2

Antwerpen

fyssaritbelgiassa, mistä kaikki lähti?